16.10.2011

Tomaatti-mozzarellapiiras


Hellapoliisin reseptillä tein tomaatti-mozzarellapiirasta. Kitisen huomasin tehneen tätä piirasta monta kertaa ja se sai minut vakuuttuneeksi siitä, että tämän on pakko olla hyvää. :P Ja niin olikin (vaikka tuo kuva ei teekään nyt kovin oikeutta tälle ihanuudelle..)! Tein tätä ystävilleni ja hyvin mielin syötiin heti melkein koko piirakka - hyvin pientä palaa lukuunottamatta. Niin ja raikas salaatti sopii tämän kylkeen kuin nenä päähän. Tätä piirasta tulee tehtyä vielä monta kertaa! Pohjan tein tällä kertaa hieman terveellisemmällä tavalla. :) 

Pohja:

100 g voita

1½ dl luomuvehnäjauhoja

1 dl täysjyvävehnäjauhoja

n. 1½ rkl
pellavarouhetta

½ dl vettä

1 tl suolaa

tai 1 valmis piiraspohja (suolaisille piiraille)

Täyte:

200 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa

n. 10 kpl kirsikkatomaatteja

125 g mozzarellajuustoa (paloiteltuna tai mozzarellapalloja)

rouhittua mustapippuria

150 g juustoraastetta

Nypi vehnäjauhot ja pehmeä voi ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi, suola ja pellavarouhe nopeasti sekoittaen. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasainen.

Painele piiraspohja pyöreän, halkaisiljaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Levitä pinnalle tuorejuusto, puolitetut kirsikkatomaatit ja mozzarellapalat tai -pallot. Ripottele pinnalle hieman mustapippuria sekä juustoraaste. Jatka kypsennystä n. 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥