28.10.2011

Suklaamousse


Tällä viikolla vietetään Reilun kaupan viikkoa. Sen kunniaksi päätin tehdä suklaamoussea, jonka tekeminen onkin ollut mielessäni jo pitemmän aikaa. :) Voitte vain arvata miten herkullista tämä oli! Tosin HYVIN makeaa, joten tätä ei kyllä paljoa pysty ainakaan kerralla syömään - edes tällainen sokerihiiri... :) Mutta oikein oivallinen jälkkäri ruoan päälle. Tein alkuperäisestä ohjeesta poiketen puolikkaan annoksen ja tästä tulee jälkkäri n. 2-3 hengelle.

Suklaamousse

100 g Reilun kaupan tummaa suklaata

½ rkl voita

2 munaa

1½ rkl sokeria

Sulata suklaa ja lisää sulan suklaan joukkoon nokare voita. Anna massan jäähtyä pari minuuttia. Erottele huoneenlämpöisistä munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen suklaaseokseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto varovasti sekoittaen suklaaseen. Annostele valmis massa tarjoiluastioihin tai -kulhoon ja anna jälkuruoan odottaa jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.



Osa suklaamoussesta tuli syötyä banaanin kera. Nam! 



Ja banaanithan olivat tietysti Reilun kaupan. :)


Tällaista suklaata tuli ostettua. Kaikki suklaan aineosat ovat sekä luomua

että Reilun kaupan raaka-aineita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥