Kanelipullat


Kävipäs aikamoinen sattuma, kun satuin eilen leipomaan kanelipullia tietämättä sitä, että tänään vietetään kansallista korvapuustipäivää. Nämä kanelipullat tehdään muuten samalla lailla kuin korvapuustit, mutta näitä ei erikseen painella keskeltä korvapuustin muotoon vaan laitetaan leikatut palat joko paperivuokiin tai suoraan pellille leivinpaperin päälle. Eli melkein sama asia. ;) Ja mikä onkaan parempaa kuin vastaleivottu pulla ja kylmä maito! Taidankin tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen mennä iltapäiväpullalle. :D Ohje on otettu Tammen Meidän keittokirja -kirjasta. On muuten aivan mahtava keittokirja, suosittelen ostamaan! Pienensin taas ohjetta, sillä alkuperäisellä ohjeella olisi tullut n. 48 pullaa. Ja allaolevalla ohjeella tulee parisenkymmentä pullaa.

Ainekset:

75 g voita

2½ dl maitoa

25 g hiivaa

½ tl suolaa

½ dl sokeria tai vaaleaa siirappia

½-1 tl kokonaista tai jauhettua kardemummaa

n. 7-8 dl vehnäjauhoja

Täyte:

50 g huoneenlämpöistä voita

½ dl sokeria

1 rkl jauhettua kanelia

½ rkl vaniljasokeria

Voiteluun:

vatkattu muna

mantelirouhetta tai -lastuja tai raesokeria

Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja lämmitä se 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen kulhossa tai yleiskoneessa. Lisää suola ja sokeri tai siirappi, mahdollisesti kardemumma (murskaa se, jos se on kokonaista) ja melkein kaikki jauhot. Säästä hieman jauhoja vaivaamisvaiheeseen. Alusta taikinaa, kunnes se on kiiltävää ja notkeaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. 30 min.

Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä kevyesti. Kaaviloi taikina pitkulaiseksi levyksi, n. 25 x 50 cm. Levitä täyte levyn päälle. Kääri levy rullalle pidemmältä sivulta alkaen, ei liian tiukkaan. Leikkaa käärö n. 24 palaksi. Laita palat paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin tai pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota leivinliinan alla n. 30 min. Voitele pullat  ja sirottele päälle manteleita tai raesokeria. Paista uunin keskiosassa 5-8 minuuttia 225-250 asteessa.

 

Kommentit