12.9.2011

Omenapiirakka


Tein omenapiirakkaa viikonloppuna ja oli todella hyvää! Etenkin seuraavana päivänä oli vieläkin parempaa. =) Käytin vähän muokaten tätä ohjetta, mutta omenaviipaleita en hauduttanut erikseen mikrossa. Tykkään, että omenat ovat tuossa päällä vähän rapsakoita! :D Omppupiirakka nautittiin vaniljakastikkeen kanssa.

Pohja:

1 muna

1½ dl sokeria

75 g voita sulatettuna

2 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte:

3-7 kpl (600-700 g) omenia

250 g maitorahkaa

1 dl kuohukermaa

1 muna

3 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

½ rkl sitruunamehua

kanelia

Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi keskenään. Lisää maito ja jauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos nopeasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. Sekoita rahka, kerma ja muna sekaisin ja mausta seos sokereilla ja sitruunamehulla. Kaada rahkaseos taikinan päälle vuokaan. Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja halutessasi hieman sokeria. Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥