30.8.2011

Lindströminpihvit


Enpäs ollut ennen tätä päivää tehnyt koskaan itse lindströminpihvejä. Enkä ole kyseisiä pihvejä syönyt vuosikausiin. Nyt on selkeästi menossa jonkinlainen paluu perinteisempiin ruokiin! :D En osaa oikein sanoin kuvailla miten hyviä näistä tulikaan! Mutta uskotteko jos sanon, että olivat superhyperüberhyviä? :D Pihvit tein mukaillen näitä ohjeita. Tein ihan pienen taikinan, kun tein toisesta jauhelihapaketin puolikkaasta tavallisia jauhelihapihvejä. Tällä ohjeella tulee n. 4-6 pihviä. Jos haluat enemmän, kaksinkertaista ainesmäärät.

200 g jauhelihaa

1 keskikokoinen tuore punajuuri

1 tl valkoviinietikkaa

½ tl suolaa

1 tl sokeria

1 pieni sipuli

½ dl juustoraastetta

1 kananmuna

½ rkl sinappia

suolaa, musta- ja valkopippuria, muita mausteita oman maun mukaan

Kuori ja raasta punajuuri. Mittaa kattilaan punajuuriraaste, etikka, sokeri ja suola. Keitä viitisen minuuttia, kunnes punajuuriraaste pehmenee. Kaada jäähtynyt punajuuriseos kulhoon. Silppua sipuli, kuullota öljytilkassa kattilassa ja lisää muiden ainesten kanssa punajuuriraasteen joukkoon. Sekoita ainekset huolellisesti keskenään ja muotoile massasta pihvejä. Paista pannulla voin kera tai 225-asteisessa uunissa kypsäksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥