2.5.2013

Mamman makkarakastike


Resepti on kirjattu edelliseen blogiini 14.8.2010! :)

Tein tässä eräänä päivänä sitten maailman parasta makkarakastiketta! :P Ihan vain näin vaatimaton taas olen... :D Vaikka onkin rasvaista, mutta aivan totaalisen hyvää! En ollut tehnytkään makkarakastiketta varmaan vuosiin, mistä lie johtuikaan. Tämän kastikkeen ansiosta kyllä innostuin tuosta sen verran, että varmasti tulen tekemään sitä useasti tulevaisuudessa. ;) Tämä on äidiltä saatu resepti, kiitokset siis hänelle. :) Yritän nyt kovasti muistella mitä kaikkea tuohon kastikkeeseen laitoin, kun resepti on nyt valitettavasti vain tuolla aivonystyröiden seassa. =D

Mamman makkarakastike

Ainekset:

7 dl vettä
1 lihaliemikuutio
jauhettua mustapippuria, grillausmaustetta
400 g makkaraa (laitoin paketin Poprillia)
1 sipuli
50 g voita
n. 1 dl vehnäjauhoja
n. ½ dl ketsuppia

Valmistus:

Paista makkara ja sipuli pannulla pienen voimäärän kera (voit ottaa voita tuosta 50 gramman voimäärästä) sopivan ruskeiksi. Laita vesi kiehumaan kattilaan lihaliemikuution, mustapippurin ja grillausmausteen kera. Lisää makkarat ja sipuli veden sekaan. Laita loput voista pannulle vehnäjauhojen kera ja sekoittele ne hyvin keskenään. Ruskista jauhoja sopivasti ja lisää ketsuppia. Lisäile jauhoseos varovasti kiehuvaan veteen ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥