Viili


Tammen Meidän keittokirjasta löysin ohjeen viilin tekoon. En ole koskaan tehnyt itse viiliä, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen! :D Tästä viilistä en ainakaan itse saanut ihan sellaista kuin kaupan viilit ovat, vaan olomuoto oli enemmänkin jogurttimaista. Mutta hyvää oli, etenkin kun laitoin sekaan vähän kanelia, sokeria ja pellavansiemenrouhetta, nam! :) Olipas muuten hankalaa löytää oikeanlaista piimää vähälaktoosisena. Kaikki tuntuivat olevan lähinnä rasvattomia vaihtoehtoja. Mutta onneksi yksi rasvaisempi piimä löytyi lähikaupastani. :) Käytin tässä myös sekä vähälaktoosista täysmaitoa että kuohukermaa.

4-5 annosta

1 l maitoa (3 %)

2 dl piimää (3 %)

(1 dl kuohukermaa)

Kuumenna maito lähes kiehuvaksi (n. 90 asteiseksi). Se ei saa kiehua. Kuumentaminen vaikuttaa maidon proteiineihin niin, ettei viili juoksetu. Anna maidon jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon piimä. Jotta viiliin saadaan kermakerros, siihen lisätään vatkaamatonta kuohukermaa; se ei ole homogenisoitua ja nousee sen vuoksi pinnalle.

Kaada seos annoskulhoihin ja pidä ne peitettyinä huoneenlämmössä n. vuorokausi, jotta maito ehtii hapantua ja saostua viiliksi. Jäähdytä viilit ennen tarjoilua. Kun valmistat uuden annoksen, voit vaihtaa piimän samaan määrään viiliä. Valmista viiliä voi säilyttää jääkaapissa n. 3 vuorokautta. Tarjoa esim. kanelin, sokerin, inkiväärin tai piparkakkujen kanssa.

Kommentit

  1. ihana blogi <3 jään seuraamaan ja varmasti koitan reseptejäsi :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! :) Laitoin myöskin blogisi omaan seurantaani! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥