Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa


Eräänä sunnuntaisena päivänä rynnin kuntosalitreenini ja kauppareissun jälkeen keittiöön ja aloin valmistaa vastustamattomia lihapullia tomaattikastikkeessa. Pilkkomista, sekoittelua ja paistamista. Lihapullat uunivuokaan, tomaattikastike sekä parmesaanijuusto päälle ja koko komeus uuniin. Spagetti kiehumaan ja äkkiä suihkuun. Suihkusta tullessani asunnossamme leijaili hurmaava tuoksu. Pitkästä aikaa ateria, joka melkein suli suuhun sen ollessa nii-in hyvää. :)


















Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa

Ainekset:

2 pientä paahtoleipää
1 dl maitoa
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
½ punainen chilipaprika
800 g jauhelihaa
2 tl suolaa
1 rkl rouhittua mustapippuria
3 tl paprikajauhetta
3 rkl tomaattipyrettä
50 g parmesaaniraastetta
1 kananmuna
voita

Tomaattikastike:

1 sipuli
1 salottisipuli
4 valkosipulinkynttä
½ punainen chilipaprika
2 tlk tomaattimurskaa (á 370 g)
2 rkl tomaattipyrettä
100 g tuorejuustoa
1 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl hunajaa
2 tl valkoviinietikkaa
1 rkl öljyä

50 g parmesaaniraastetta pinnalle

Valmistus:

Valmista lihapullat. Murenna leivät kulhoon ja kaada maito päälle. Anna seistä muutama minuutti. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla. Lisää kulhoon sipulit ja muut lihapulla-ainekset ja sekoita hyvin. Muotoile seoksesta pyöryköitä kostutetuin käsin ja ruskista niitä hetki pannulla voissa niin että pyörykät saavat väriä pintaan. Asettele pyörykät uunivuokaan.

Valmista samalla kastike. Silppua sipulit ja valkosipuli sekä chili. Kuullota öljyssä ja lisää tomaattimurskat, -pyre, tuorejuusto ja mausteet. Hauduta muutama minuutti. Nostele kastike lihapullien päälle uunivuokaan ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Hauduta 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoa  keitetyn täysjyväspagetin kanssa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥